...

Kadın Çalışmaları Uyg. ve Arş. Merkezi

Rektör Aktekin NEVÜ’lü Kadın Akademisyenlerle Bir Araya Geldi
28/02/2024
Rektör Aktekin NEVÜ’lü Kadın Akademisyenlerle Bir Araya Geldi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ'de görev yapan kadın akademisyenlerle bir araya geldi.

NEVÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafından düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mutluhan Akın, Prof. Dr. Özlem Fındık, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, NÜKÇAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Küçük Öztürk, üniversitenin farklı akademik birimlerinde görev yapan kadın akademisyenler katıldı.

NÜKÇAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Küçük Öztürk, açılış konuşmasına 2024 yılı itibariyle üniversitede görev yapan kadın akademisyenlerin demografik özellikleri hakkında bilgi vererek başladı. Etkinliğin, kadın akademisyenlerin başarılarını, deneyimlerini ve karşılaştıkları zorlukları dile getirebilmelerine fırsat sunmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Küçük Öztürk, bu yönüyle etkinliğin kadın akademisyenlerin motivasyonunu artıracağını ifade etti.

Konuşmasında, kadın akademisyenlerin üniversiteye çok değerli katkılarının bulunduğunu belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin etkinliğin kurumsal kültür ve kalite yaklaşımı yönünden önemine değindi. NEVÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yürütülen çalışmalarla kadın akademisyenlerin üniversite içinde daha aktif şekilde yer almalarının teşvik edildiğini vurgulayan Rektör Aktekin, kurumsal kültür ve kalite yaklaşımı ile kadın akademisyenlerin desteklenmesi ve güçlendirilmesi için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceklerini belirtti.  

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüyle devam eden etkinlik, Rektör Aktekin’in kadın akademisyenlerin talep ve önerilerini alması ile sona erdi.